Nový úspech Prešovských mažoretiek.

23.06.2011 Prešov

Mažoretkový klub Flowers Prešov sa tento víkend (18. -19. 6 2011) zúčastnil Majstrovstiev Slovenska v mažoretkovom športe 2011, ktoré sa konali v Púchove. Zúčastnili sa približne tri desiatky súborov z celého Slovenska, ktoré hodnotila medzinárodná porota. Flowersky súťažili s jedenástimi choreografiami v rôznych vekových kategóriách a disciplínach. Z toho si v obrovskej konkurencii vybojovali 6x Zlato, 2x striebro a 1x bronz.
MK Flowers funguje tretí rok a stále viac sa rozrastá nie len náš klub ( približne 60 členiek) ale aj naša zbierka Titulov. Šéfkou súboru je Miroslava Stredňáková, ktorá spolu so svojimi kolegyňami Zuzanou Pončákovou a Martinou Kakaščíkovou pripravili dievčatá ako sa len najlepšie dalo. Spolu s trénerkou prípravky Dominikou Stredňákovou a externým tanečným pedagógom Vladimírom Klementom tvoria skvelý organizačný a tvorivý tým.
Titul Majstra Slovenska 2011 si vybojovali kadetky Leonora Vaiti, Tatiana Husárová, Viktoria Fottová v disciplíne trio baton. Opäť Leonora Vaiti, Tatiana Husárová, Viktoria Fottová a Anna Grechová, Tamara Brajová, Andrea Šoltésová, Klaudia Stašeková v disciplíne mini formácia baton. Trénerkou a choreografkou je Martina Kakaščíková. Majsterkami Slovenska sa v kategórii trio junior stali Timea Oršuláková, Patrícia Minarová, Martina Imrichová a v mini formácii baton opäť Timea Oršuláková, Patrícia Minarová, Martina Imrichová a Beata Fottová, Barborka Migašová, Natalia Horvathová, Nikola Šoltesová. Zlaté medaile si vybojovala 19 členná skupina mladých dievčat kategórie junior. Choreografia s názvom Brodway upútala na prvý pohľad. Krásne mladé mažoretky v rytmoch swingu suverénne upútali divákov a porotu. Svojim šarmom a temperamentom opäť dokázali ze Prešov je stvorený preSHOW! Vždy sa snažíme vymyslieť niečo, čo divákov preberie, vyrazí dych alebo postaví na nohy! Tento rok sa nám to opäť podarilo! Trénerkou a choreografkou týchto majsteriek je Mirka Stredňáková. Zuzana Pončáková opäť obhájila titul Majstra Slovenska v sólo baton z minulého roku a spolu s trénerkou Martinou Kakaščíkovou sa postarali o to aby skupina kadetiek z MK Flowers niesla titul Vicemajsteriek Slovenska. Je to 17členná zostava detí, ktoré svojím vystúpením na majstrovstvách zamiešala karty. Ich vystúpenie malo neuveriteľnú charizmu len tesný bodový rozdiel ich delil od titulu Majstra. Obdivuhodné je, že Skoro polovica týchto detí tancuje u nás približne pol roka. Strieborné medaile si vybojovala mini formácia senioriek Martina Kakaščíková, Dominika Stredňáková, Zuzana Horvathová, Martina Križová, Natália Luptáková, Alžbeta Wittnerová, Dominika Tejiščáková
Nádherné mladé dievčatá dokázali, že začať tancovať nikdy nie je neskoro! Tieto dospelé dievčatá spolu trénujú iba 2 roky a už sa zaradili ku špičke v mažoretkovom športe. Od titulu Majstra Slovenska ich delilo len 0.02 boda.
Týmito medailami sme si vybojovali aj postup na Majstrovstvá Európy, ktoré budú tento rok v Chorvátsku.
Flowersky urobia všetko preto, aby hrdo prezentovali seba, Prešov a Slovenskú republiku. Predtým si však ešte odskočíme na festival do Francúzska, kde nás už túžobne očakávajú.


S pozdravom
Zuzana Pončáková
 

Vyberte región

mark